SUPERPRZEPIS

Domowe pieguski

  • iziona
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11
Domowe pieguski

Ciasteczka banalnie proste i bardzo szybkie w przygotowaniu, dzięki dodatkowi bakalii które za każdym razem mogą być inne, możemy mieć zawsze inne ciasteczka.

Składniki:

Domowe pieguski

ciasto:

dodatkowo:

  • 5 dag draży orzechowych
  • 5 dag żurawiny
  • 5 dag kokosowych kostek

Sposób przygotowania:

Domowe pieguski

ETAP 1:

Domowe pieguski
Ciasto jest gęste więc trzeba mieszać je łyżką.

Masło utrzeć z cukrem do utartych dodać jajko i nadal ucierać, następnie dodać mąkę wymieszana z sodą i szczyptą soli na koniec dodać śmietanę i dokładnie wymieszać ( dobry robot da sobie radę z ciastem). Do ciasta dodać bakalie i już wszystko wymieszać przy pomocy łyżki.

ETAP 2:

Domowe pieguski
Ciasteczka formować malutkie wtedy po upieczeniu są apetyczne.

Blaszki do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia z ciasta formować małe kulki które spłaszczyć formując ciasteczka,, następnie ułożyć je na blaszce i piec około 15 minut w temp. 180 st.


Tagi:

jajka jajko