klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Domowe puree z dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Co zrobić z dyni? Nie musi to być standardowo zupa! Zaskocz swoich bliskich i zrób pyszne puree z dyni.

Domowe puree z dyni

Składniki:

Domowe puree z dyni

 

Sposób przygotowania:

Domowe puree z dyni
Dynie pokrój na małe cząstki. Rozłóż na blachę i podpiecz lekko w piekarniku około 15 minut. Pozbądź się skóry.

Lekko podpieczona dynię przełóż na patelnię i podsmażaj bez dodatku tłuszczu do miękkości dyni. Przestudź dynię, następnie przełóż do wysokiej miski. Rozgnieć widelcem. Dodaj sól, pieprz i ostra paprykę.

Wszystko zblenduj. Smacznego!

Tagi:

warzywa dynia