Domowe Raffaello

peggi - Przepis na: Domowe Raffaello offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 172
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Domowe Raffaello
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Każdy z nas próbował choć raz kokosowe kulki kupowane w sklepie, domowe Raffaello jest jednak o niebo lepsze!


trudność: łatwe
czas:

Domowe Raffaello - SKŁADNIKI:

  • 200g masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 150g wiórków kokosowych
  • 200g herbatników
  • 100g migdałów

Domowe Raffaello - PRZYGOTOWANIE:

Migdały parzymy i obieramy. Herbatniki drobno kruszymy - niezły sposób na wyżycie się za pomocą wałka ;-). Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka, połowę wiórków kokosowych i herbatniki - dokładnie mieszamy i wstawiamy masę do lodówki na około 2h. Po tym czasie stężałą masę wyjmujemy z lodówki i formujemy małe kulki - do każdej wkładamy jednego migdała. Obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych. Nie liczyłam ile wyszło kulek ale było ich wystarczająco dużo żeby objadły się trzy osoby ;-)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowe Raffaello  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Pyszna karpatka Eli Sernik czekoladowy Ciasto serowy domek
Kosmiczne ciasto szpinakowe Ciasto z herbatą matcha i jabłkami Truskawkowy obłoczek
Murzynek z budyniem i biszkoptami Ciasto dwukolorowe z posypką z orzeszków Wedlowski przekładaniec wg S. Anastazji
Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką Ciasto z jabłkami Ciasto na białkach ze śliwkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane