Domowe Raffaello

peggi - Przepis na: Domowe Raffaello offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 170
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Domowe Raffaello
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Każdy z nas próbował choć raz kokosowe kulki kupowane w sklepie, domowe Raffaello jest jednak o niebo lepsze!


trudność: łatwe
czas:

Domowe Raffaello - SKŁADNIKI:

  • 200g masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 150g wiórków kokosowych
  • 200g herbatników
  • 100g migdałów

Domowe Raffaello - PRZYGOTOWANIE:

Migdały parzymy i obieramy. Herbatniki drobno kruszymy - niezły sposób na wyżycie się za pomocą wałka ;-). Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka, połowę wiórków kokosowych i herbatniki - dokładnie mieszamy i wstawiamy masę do lodówki na około 2h. Po tym czasie stężałą masę wyjmujemy z lodówki i formujemy małe kulki - do każdej wkładamy jednego migdała. Obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych. Nie liczyłam ile wyszło kulek ale było ich wystarczająco dużo żeby objadły się trzy osoby ;-)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowe Raffaello  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto z kremem chałwowym Ciasto bananowe Ciasto drożdżowe z śliwkami
Jabłecznik z pianką Rolada biszkoptowa z bitą śmietaną Szarlotka z lukrem
Ciasto Prince Polo Drożdżówki z  budyniem i brzoskwiniami Roladka z surową masą jabłeczną
Szarlotka owsiano-gryczana Ciasto bananowe Jeżynowy sernik na zimno

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane