Domowe Raffaello

peggi

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 191
zdjęcia: 1 z 2
Domowe Raffaello
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Każdy z nas próbował choć raz kokosowe kulki kupowane w sklepie, domowe Raffaello jest jednak o niebo lepsze!


trudność: łatwe
czas:

Domowe Raffaello - SKŁADNIKI:

  • 200g masła
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 150g wiórków kokosowych
  • 200g herbatników
  • 100g migdałów

Domowe Raffaello - PRZYGOTOWANIE:

Migdały parzymy i obieramy. Herbatniki drobno kruszymy - niezły sposób na wyżycie się za pomocą wałka ;-). Masło ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy żółtka, połowę wiórków kokosowych i herbatniki - dokładnie mieszamy i wstawiamy masę do lodówki na około 2h. Po tym czasie stężałą masę wyjmujemy z lodówki i formujemy małe kulki - do każdej wkładamy jednego migdała. Obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych. Nie liczyłam ile wyszło kulek ale było ich wystarczająco dużo żeby objadły się trzy osoby ;-)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowe Raffaello  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Idealny sernik z rosą Brownie w jajkach Mazurek Wielkanocny  o smaku migdałowym
Orzechowa krówka Królewiec z polewą rodzynkową Pełnoziarnista tarta owocowa
Tort sernikowy z dynią Karpatka z pysznym kremem Ciasto ananasowo - kokosowe
Cytrynowy sernik z polewą kajmakową Ciasto kocie oczka Drożdżowa gwiazda z makiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane