Elisa

Elisa

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Domowe sezamki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne sezamki, które smakują o niebo lepiej niż sklepowe. Są bardzo, bardzo proste w przygotowaniu. Nie zabierają dużo czasu, a są idealną przekąską.

Domowe sezamki

Składniki:

Domowe sezamki

Składniki:

  • 20 dag sezamu
  • 5 łyżek cukru
  • 2 łyżki wody gorącej
  • łyżka miodu prawdziwego

 

Sposób przygotowania:

Domowe sezamki
1. Najpierw sezam musimy uprażyć na suchej patelni.

2. Następnie do garnka dajemy gorącą wodę oraz cukier. Podgrzewamy na średnim ogniu do czasu, aż cukier się rozpuści. Nie wolno mieszać.

3. Do rozpuszczonego cukru dodajemy miód i sezam. Mieszamy.

4. Gorącą masę wykładamy na papier do pieczenia. Masę przykrywamy drugim i wałkujemy.

5. Odstawiamy do zastygnięcia, a potem kroimy.

6. Gotowe. Smacznego!

Tagi:

ciastka