reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Domowe śledzie w oleju

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

U mnie będą w Wigilię na pewno:) Łatwy i szybki przepis- nie wymagają dużo pracy a możemy je jeść juz na drugi dzień dlatego jest to idealny przepis dla zapracowanych.

Domowe śledzie w oleju

Składniki:

Domowe śledzie w oleju

 

 

  • 3 większe cebule.

 

 

  • 1płaska łyżka cukru

 

  • 1 łyżka octu.

 

  • olej- ilość taka, by całość była przykryta

 

Sposób przygotowania:

Domowe śledzie w oleju

przygotowanie

Domowe śledzie w oleju
wymoczone płaty kroimy na kawałki takie na raz :)

Śledzie moczymy w wodzie przez 2 godziny.

Cebule kroimy w piórka, zasypujemy cukrem i skrapiamy octem i odstawiamy.

Wymoczone filety kroimy na trzy części.

marynowanie

Domowe śledzie w oleju
całość zalewamy olejem tak by wszystko było przykryte

W słoiku przekładamy warstwami cebule i śledzia, przesypujemy gorczycą w ziarenkach i pieprzem.

Układamy tak by cebula była na dole i na górze.

Całość zalewamy olejem i odstawiamy na kilka godzin do lodówki.