Strona główna Domowe talarki ziemniaczane

Domowe talarki ziemniaczane

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 328
zdjęcia: 1 z 2
Domowe talarki ziemniaczane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Podałam je na obiad razem z upieczonym mięsem i surówką.


trudność: łatwe
czas:

Domowe talarki ziemniaczane - SKŁADNIKI:

Domowe talarki ziemniaczane - PRZYGOTOWANIE:

1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niezbyt grube plastry. Wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Gotujemy do momentu aż woda się zagotuje. 2. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni. Blaszkę lub naczynie żaroodporne smarujemy olejem, aby ziemniaki nie przywarły. Oliwę mieszamy razem z przyprawami wg własnych upodobań smakowych. 3. Na blaszce układamy obok siebie plastry ziemniaków, na które pędzelkiem nakładamy olwię z przyprawami. 4. Pieczemy do momentu, aż ziemniaki staną się miękkie i nabiorą złotego koloru.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowe talarki ziemniaczane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Pierożki z mięsem wołowym Omlet z pomidorami i pieczarkami Jabłecznik z dodatkiem śmietany
Kotleciki z brązowego ryżu i warzyw Zupa szczawiowa z jajkiem Ciasteczka z musli
Wołowina z pak choi   Pierogi z ziemniakami i cebulką Klopsiki z kaszy i warzyw
Placki ziemniaczane z serem Pierniczki  z imbirem i miodem Pyszna pasta jajeczna

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane