Strona główna Domowe talarki ziemniaczane

Domowe talarki ziemniaczane

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 330
zdjęcia: 1 z 2
Domowe talarki ziemniaczane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Podałam je na obiad razem z upieczonym mięsem i surówką.


trudność: łatwe
czas:

Domowe talarki ziemniaczane - SKŁADNIKI:

Domowe talarki ziemniaczane - PRZYGOTOWANIE:

1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niezbyt grube plastry. Wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Gotujemy do momentu aż woda się zagotuje. 2. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni. Blaszkę lub naczynie żaroodporne smarujemy olejem, aby ziemniaki nie przywarły. Oliwę mieszamy razem z przyprawami wg własnych upodobań smakowych. 3. Na blaszce układamy obok siebie plastry ziemniaków, na które pędzelkiem nakładamy olwię z przyprawami. 4. Pieczemy do momentu, aż ziemniaki staną się miękkie i nabiorą złotego koloru.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowe talarki ziemniaczane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Słodki krem Toffifee Dorsz z sadzonym Wafelki z masą czekoladową
Grzanka z jajkiem sadzonym i pikantnym jarmużem Wiosenna dieta dorsz na parze z jarmużem Pieczone pierogi z fetą i suszonymi pomidorami
Melisa z anyżem Jajka sadzone na tostach z guacamole Sałatka z matiasem korzennym Laluni
Salatka z grillowanym karmazynem Ciasteczka cynamonowe z suszonymi malinami Budyniowe naleśniki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane