Strona główna Domowe talarki ziemniaczane

Domowe talarki ziemniaczane

nieuchwytna - Przepis na: Domowe talarki ziemniaczane offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 328
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Domowe talarki ziemniaczane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Podałam je na obiad razem z upieczonym mięsem i surówką.


trudność: łatwe
czas:

Domowe talarki ziemniaczane - SKŁADNIKI:

  • kilka ziemniaków
  • 3 łyżki oliwy + olej do wysmarowania formy
  • papryka ostra, papryka słodka, pieprz, sól

Domowe talarki ziemniaczane - PRZYGOTOWANIE:

1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niezbyt grube plastry. Wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Gotujemy do momentu aż woda się zagotuje. 2. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni. Blaszkę lub naczynie żaroodporne smarujemy olejem, aby ziemniaki nie przywarły. Oliwę mieszamy razem z przyprawami wg własnych upodobań smakowych. 3. Na blaszce układamy obok siebie plastry ziemniaków, na które pędzelkiem nakładamy olwię z przyprawami. 4. Pieczemy do momentu, aż ziemniaki staną się miękkie i nabiorą złotego koloru.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowe talarki ziemniaczane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Omlet na słodko polany sorbetem Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini pizzerinki
Cukiniowe placuszki Kotleciki z kaszy i dyni Krem pomarańczowy- orange curd
Francuskie ciasteczka z makiem Pieczeń w chlebie schowana Mini omlety z dżemem
Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane