Strona główna Domowe talarki ziemniaczane

Domowe talarki ziemniaczane

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 330
zdjęcia: 1 z 2
Domowe talarki ziemniaczane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Podałam je na obiad razem z upieczonym mięsem i surówką.


trudność: łatwe
czas:

Domowe talarki ziemniaczane - SKŁADNIKI:

Domowe talarki ziemniaczane - PRZYGOTOWANIE:

1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niezbyt grube plastry. Wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Gotujemy do momentu aż woda się zagotuje. 2. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni. Blaszkę lub naczynie żaroodporne smarujemy olejem, aby ziemniaki nie przywarły. Oliwę mieszamy razem z przyprawami wg własnych upodobań smakowych. 3. Na blaszce układamy obok siebie plastry ziemniaków, na które pędzelkiem nakładamy olwię z przyprawami. 4. Pieczemy do momentu, aż ziemniaki staną się miękkie i nabiorą złotego koloru.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowe talarki ziemniaczane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Biała kiełbasa z cebulową otoczką Racuchy z jabłkami i cynamonem Nocna owsianka słoikowa
Bardzo puszysty omlet Pasta z awokado sera żółtego i ziaren Owsianka z kiwi i bananem
Ekspresowy omlet makaronowy Komosa ryżowa z warzywami Domowy sok przecierowy
Omlet z kaszą jaglaną Surówka z kapusty pekińskiej  z papryką Ciasteczka owsiane

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane