Strona główna Domowe talarki ziemniaczane

Domowe talarki ziemniaczane

nieuchwytna - Przepis na: Domowe talarki ziemniaczane offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 328
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Domowe talarki ziemniaczane
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Podałam je na obiad razem z upieczonym mięsem i surówką.


trudność: łatwe
czas:

Domowe talarki ziemniaczane - SKŁADNIKI:

  • kilka ziemniaków
  • 3 łyżki oliwy + olej do wysmarowania formy
  • papryka ostra, papryka słodka, pieprz, sól

Domowe talarki ziemniaczane - PRZYGOTOWANIE:

1. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niezbyt grube plastry. Wrzucamy do garnka z osoloną wodą. Gotujemy do momentu aż woda się zagotuje. 2. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni. Blaszkę lub naczynie żaroodporne smarujemy olejem, aby ziemniaki nie przywarły. Oliwę mieszamy razem z przyprawami wg własnych upodobań smakowych. 3. Na blaszce układamy obok siebie plastry ziemniaków, na które pędzelkiem nakładamy olwię z przyprawami. 4. Pieczemy do momentu, aż ziemniaki staną się miękkie i nabiorą złotego koloru.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowe talarki ziemniaczane  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Muffinki zeberka Makaron rigatoni z pesto z  Mangolda Trójkąty z ciasta filo nadziewane szpinakiem
Imprezowe koreczki z makaronowymi muszkami Muffiny cytrynowe z rodzynkami Muffiny śmietankowe z borówkami
Pstrąg po koziegłowsku Pieczarki w cieście naleśnikowym Udka masala z pieczonymi ziemniaczkami
Naleśniki z twarożkiem, malinami i borówkami Pasta z tuńczyka Gulasz warzywny z makaronem

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane