iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Domowe trufelki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Przepis na trufle pochodzi z gazety i jest wart polecenia bo niewielkim nakładem pracy mamy piękny i pyszny prezent świąteczny i nie tylko dla bliskich.

Domowe trufelki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowe trufelki

 

Sposób przygotowania:

Domowe trufelki
Śliwki i daktyle oczywiście bez pestek przełożyć do dzbanka robota, dodać orzechy, miód, kakao oraz alkohol, całość dokładnie zmiksować. Kiedy masa będzie dobrze zmiksowana uformować z niej małe kuleczki mi wyszło 22 szt i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Polewę rozpuścić i kolejno maczać w niej schłodzone kuleczki, odłożyć na kratkę, aby dobrze zastygły ja swoje trufelki dodatkowo ozdobiłam cienkim paseczkiem z lukru i pudrową śnieżynką.Przechowywać w chłodnym miejscu.
Domowe trufelki
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę.
Domowe trufelki
Z masy uformować kuleczki i dobrze schłodzić.
Domowe trufelki
Schłodzone trufle maczać w rozpuszczonej polewie.

Tagi:

śliwki