monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Domowe zapiekanki z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Super propozycja na kolację- polecam serdecznie:-)

Domowe zapiekanki z pieczarkami. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowe zapiekanki z pieczarkami.

 

  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka oregano w proszku
  • 2 łyżki oleju
  • 15 dag sera żółtego
  • 3 krótkie bagietki

 

Sposób przygotowania:

Domowe zapiekanki z pieczarkami.
Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę również obrać i drobniutko poszatkować. Olej rozgrzać i zeszklić na min cebulę, dodać pieczarki i smażyć do odparowania płynu z pieczarek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Pozostawić do ostygnięcia. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Bagietki rozkroić na pół. Na każdej rozsmarować usmażone pieczarki, posypać tartym serem i wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika. Piec do momentu roztopienia się sera. Podawać z ketchupem. SMACZNEGO!
Domowe zapiekanki z pieczarkami.
Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Domowe zapiekanki z pieczarkami.
usmażone pieczarki z cebulą pozostawić do ostygnięcia
Domowe zapiekanki z pieczarkami.
Na przekrojone bagietki nakładać pieczarki, starty ser i wstawić do nagrzanego piekarnika

Tagi:

ser sery