daisy16

daisy16

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Domowe zapiekanki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Chrupiące zapiekanki, idealne na podwieczorek lub dla głodnych dzieciaków. Zapiekanki w środku mięciutkie a z zewnątrz chrupiące, SMACZNEGO!

Domowe zapiekanki z pieczarkami

Składniki:

Domowe zapiekanki z pieczarkami

 

  • 3 male bagietki
  • trochę masła
  • woreczek śniadaniowy pieczarek
  • 12 plasterków sera żółtego
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Domowe zapiekanki z pieczarkami

przygotowanie bagietki

domowe zapiekanki z pieczarkami
tak przygotowane bagietki gotowe są na następny etap zapiekanek

bagietki obcinamy na końcach ( nie koniecznie) i przekrawamy je na pół

smarujemy maslem

domowe zapiekanki z pieczarkami
bagietki moczymy w mleku aby były wewnątrz miękkie a na zewnątrz chrupkie

przekrojone bagietki smarujemy lekko masłem następnie moczymy boki i spod bagietek w mleku

gotujemy pieczarki

domowe zapiekanki z pieczarkami
ważne aby przy gotowaniu pieczarek było amol wody, ponieważ pieczarki same puszcza nam sok

pieczarki myjemy, trzemy na grubych oczkach, przyprawiamy pieprzem oraz vegetta i gotujemy tak aby nie były surowe w niewielkiej ilości wody

wylozenie pieczarek

domowe zapiekanki z pieczarkami
jeśli polejemy bagietkę delikatnie woda z pieczarek będzie ona aromatyczna i miękka w środku

pieczarki wykradamy na nasze bagietki, tak aby troszkę z wody z pieczarek wpiło nam do bułki

ser żółty

domowe zapiekanki z pieczarkami
w przypadku wąskiej bagietki ser żółty można przekroić na pół

na zapieczone zapiekanki układamy plasterki sera żółtego

gotowe!

domowe zapiekanki z pieczarkami
SMACZNEGO!

po roztopieniu sera żółtego nasze zapiekanki są gotowe do konsumpcji

Tagi:

zapiekanki