mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2145]

Domowe żelki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Domowe żelki w smaku są o wiele lepsze od tych sklepowych 'miśków', są bardziej miękkie i naprawdę pyszne :)

Domowe żelki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Domowe żelki

  • 1 galaretka (dowolony smak)
  • 120 ml wody
  • foremki silikonowe na czekoladki lub kostki lodu

Sposób przygotowania:

Domowe żelki

Do miski wsypuję zawartość jednej torebki galaretki. Proszek zalewam wrzątkiem prosto z czajnika i dokładnie, szybko mieszam. Pozostawiam do ostudzenia, co jakiś czas mieszam. Płynną galaretkę wylewam do silikonowej foremki. Następnie wkładam foremki z galaretką do lodówki na kilka godzin lub na całą noc, tak aby żelki odpowiednio zastygły. Po tym czasie żelki wyjmuję delikatnie z formy i od razu podaję.