Domowy absynt

Nalewki « poprzedni | następny »
szalonamonia - Przepis na: Domowy absynt offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 843
Domowy absynt
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Domowy absynt świetną nalewką do naszego barku


trudność: średne
czas:

Domowy absynt - SKŁADNIKI:

  • 50 gram świeżych liści piołunu
  • pół kilo cukru
  • 2 szklanki wody
  • 1 litr wódki

Domowy absynt - PRZYGOTOWANIE:

Liście dokładnie opłukać, przełożyć do gąsiorka i zalać wódką. Szczelnie zamknąć i odstawić do ciemnego i ciepłego miejsca na około 2 tygodnie. Po tym czasie przecedzić przez sito wyłożone gazą i dodać do syropu utworzonego z cukru i wody. Przefiltrować przez bibułkę do filtrowania rozlać do butelek i zakorkować. Odstawić najlepiej do piwnicy na około miesiąc.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy absynt  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Ciasto serowo-brzoskwiniowe z galaretką Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Warkocze pełne malin na maślance i oleju
Babeczki inaczej Ciasto cytrynowe Deser kawowo - czekoladowy
Śmietanowiec z brzoskwiniami Sernik z czerwoną porzeczką i białą czekoladą Puchatek, czyli ciasto z kremem
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Bueno wafelki w rumowej polewie Babeczki z musem i malinami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane