Domowy absynt

Nalewki « poprzedni | następny »
szalonamonia

Srebrny Ekspert
Przepisy: 843
Domowy absynt
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Domowy absynt świetną nalewką do naszego barku


trudność: średnie
czas:

Domowy absynt - SKŁADNIKI:

  • 50 gram świeżych liści piołunu
  • pół kilo cukru
  • 2 szklanki wody
  • 1 litr wódki

Domowy absynt - PRZYGOTOWANIE:

Liście dokładnie opłukać, przełożyć do gąsiorka i zalać wódką. Szczelnie zamknąć i odstawić do ciemnego i ciepłego miejsca na około 2 tygodnie. Po tym czasie przecedzić przez sito wyłożone gazą i dodać do syropu utworzonego z cukru i wody. Przefiltrować przez bibułkę do filtrowania rozlać do butelek i zakorkować. Odstawić najlepiej do piwnicy na około miesiąc.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy absynt  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Szafranowa a la szarlotka z rodzynkami Sałatka z serem feta Makowiec z pyszną masą makową
Zupa mleczna z kaszą gryczaną i ziemniakami Pączki parzone polane czekoladą Chrupiąca, pieczona cieciorka
Krem rafaello z cieciorki Penne z pomidorowym sosem i tuńczykiem Faworki tłusto-czwartkowe
Pulpety w  sosie pomidorowo cebulowym Sałata z pieczarkami Marylka - proste ciasto ucierane

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane