Strona główna Domowy baleron - pieczony w naczyniu

Domowy baleron - pieczony w naczyniu

Wieprzowina « poprzedni | następny »
Konczi

Złoty Ekspert
Przepisy: 1329
zdjęcia: 1 z 5
Domowy baleron - pieczony w naczyniu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszny domowy wyrób - pierwsze kroki mojego męża w domowych wędlinkach


trudność: łatwe
czas:

Domowy baleron - pieczony w naczyniu - SKŁADNIKI:

  • ładny kawałek karczku około 800 g
  • sól do peklowania - 30 g
  • nici do zawinięcia
  • woda około 200 ml

Domowy baleron - pieczony w naczyniu - PRZYGOTOWANIE:

Karczek myjemy i dokładnie nacieramy solą następnie zwijamy go w baleron i zawijamy nicią - świetnie sprawdzi się także siatka do wyrobów, niestety nie posiadaliśmy. Baleron od góry jeszcze raz natarliśmy solą, odstawiamy mięsko na minimum 48 godzin w miejsce nieprzekraczające 6 stopni - u nas stał w lodówce, Po tym czasie wstawiamy go do naczynia żaroodpornego, podlewamy delikatnie wodą i pieczemy około 60-75 minut w nagrzanym do 180 stopniach piekarniku


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy baleron - pieczony w naczyniu (strona 1 z 1)  
zewa

zewa

2013-01-06 15:15
Domowe wyroby są najlepsze :)
Skomentuj
Oceń:
0
Konczi

Konczi

2013-01-06 15:52
zewa napisał(a):

Domowe wyroby są najlepsze :)


Zgadzam się... tylko trzeba wprawy w ich wyrobach .....
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Roladki schabowe nadziewane Aromatyczna szynka Gulasz wieprzowy w sosie paprykowym
Domowa wędlina z łopatki Karkówka zapiekana w sosie majonezowo-ketchupowym Kapuśniak Eli na wędzonce
Kolorowe kotleciki z piekarnika Pulpety w słonecznikowym sosie z makaronem Żeberka w cebuli i piwie
Wieprzowa polędwiczka z papryką i cebulą Pieczona karkówka w musztardzie delikatesowej Schabowy pod pierzynką

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane