Strona główna Domowy baleron - pieczony w naczyniu

Domowy baleron - pieczony w naczyniu

Wieprzowina « poprzedni | następny »
Konczi - Przepis na: Domowy baleron - pieczony w naczyniu offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1190
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Domowy baleron - pieczony w naczyniu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszny domowy wyrób - pierwsze kroki mojego męża w domowych wędlinkach


trudność: łatwe
czas:

Domowy baleron - pieczony w naczyniu - SKŁADNIKI:

  • ładny kawałek karczku około 800 g
  • sól do peklowania - 30 g
  • nici do zawinięcia
  • woda około 200 ml

Domowy baleron - pieczony w naczyniu - PRZYGOTOWANIE:

Karczek myjemy i dokładnie nacieramy solą następnie zwijamy go w baleron i zawijamy nicią - świetnie sprawdzi się także siatka do wyrobów, niestety nie posiadaliśmy. Baleron od góry jeszcze raz natarliśmy solą, odstawiamy mięsko na minimum 48 godzin w miejsce nieprzekraczające 6 stopni - u nas stał w lodówce, Po tym czasie wstawiamy go do naczynia żaroodpornego, podlewamy delikatnie wodą i pieczemy około 60-75 minut w nagrzanym do 180 stopniach piekarniku


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy baleron - pieczony w naczyniu (strona 1 z 1)  
zewa

zewa
offline

2013-01-06 15:15
Domowe wyroby są najlepsze :)
Skomentuj
Oceń:
0
Konczi

Konczi
offline

2013-01-06 15:52
zewa napisał(a):

Domowe wyroby są najlepsze :)


Zgadzam się... tylko trzeba wprawy w ich wyrobach .....
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Karczek gotowany Polędwiczka z borowikami i pieczoną marchewką Mini zapiekanki z mięsem, cukinią i makaronem
Mielone zraziki nadziewane porem i papryką Pulpet-pizza z mięsa Conchiglioni z łopatką pod beszamelem
Szynka długo marynowana Polędwiczka z czosnkowym sosem i ziemniaczkami Schab w panierce z semoliną
Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Żeberka duszone w kapuście Pulpeciki z bazylią

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane