Strona główna Domowy baleron - pieczony w naczyniu

Domowy baleron - pieczony w naczyniu

Wieprzowina « poprzedni | następny »
Konczi - autor przepisu Domowy baleron - pieczony w naczyniu offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 970
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Domowy baleron - pieczony w naczyniu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszny domowy wyrób - pierwsze kroki mojego męża w domowych wędlinkach


trudność: łatwe
czas:

Domowy baleron - pieczony w naczyniu - SKŁADNIKI:

  • ładny kawałek karczku około 800 g
  • sól do peklowania - 30 g
  • nici do zawinięcia
  • woda około 200 ml

Domowy baleron - pieczony w naczyniu - PRZYGOTOWANIE:

Karczek myjemy i dokładnie nacieramy solą następnie zwijamy go w baleron i zawijamy nicią - świetnie sprawdzi się także siatka do wyrobów, niestety nie posiadaliśmy. Baleron od góry jeszcze raz natarliśmy solą, odstawiamy mięsko na minimum 48 godzin w miejsce nieprzekraczające 6 stopni - u nas stał w lodówce, Po tym czasie wstawiamy go do naczynia żaroodpornego, podlewamy delikatnie wodą i pieczemy około 60-75 minut w nagrzanym do 180 stopniach piekarniku



Komentarze do Domowy baleron - pieczony w naczyniu (strona 1 z 1)  
zewa

zewa
offline

2013-01-06 15:15
Domowe wyroby są najlepsze :)
Skomentuj
Oceń:
0
Konczi

Konczi
offline

2013-01-06 15:52
zewa napisał(a):

Domowe wyroby są najlepsze :)


Zgadzam się... tylko trzeba wprawy w ich wyrobach .....
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Pieczeń na dziko Szynka w marynacie jogurtowej Schab z morelą w marynacie miodowo-musztardowej
Schab w marynacie imbirowej Domowy karczek - idealna domowa wędlina Schab z gorczycą i kolendrą
Pieczeń z białej kiełbasy w cieście kruchym Gulasz wieprzowy z dodatkami Polędwiczka wieprzowa w sosie borowikowym
Rolada schabowa z pieczarkami Pieczysty schab faszerowany jajkiem i groszkiem Schab smażony w klasycznej panierce
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane