Strona główna Domowy baleron - pieczony w naczyniu

Domowy baleron - pieczony w naczyniu

Wieprzowina « poprzedni | następny »
Konczi - Przepis na: Domowy baleron - pieczony w naczyniu offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1212
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Domowy baleron - pieczony w naczyniu
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszny domowy wyrób - pierwsze kroki mojego męża w domowych wędlinkach


trudność: łatwe
czas:

Domowy baleron - pieczony w naczyniu - SKŁADNIKI:

  • ładny kawałek karczku około 800 g
  • sól do peklowania - 30 g
  • nici do zawinięcia
  • woda około 200 ml

Domowy baleron - pieczony w naczyniu - PRZYGOTOWANIE:

Karczek myjemy i dokładnie nacieramy solą następnie zwijamy go w baleron i zawijamy nicią - świetnie sprawdzi się także siatka do wyrobów, niestety nie posiadaliśmy. Baleron od góry jeszcze raz natarliśmy solą, odstawiamy mięsko na minimum 48 godzin w miejsce nieprzekraczające 6 stopni - u nas stał w lodówce, Po tym czasie wstawiamy go do naczynia żaroodpornego, podlewamy delikatnie wodą i pieczemy około 60-75 minut w nagrzanym do 180 stopniach piekarniku


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy baleron - pieczony w naczyniu (strona 1 z 1)  
zewa

zewa
offline

2013-01-06 15:15
Domowe wyroby są najlepsze :)
Skomentuj
Oceń:
0
Konczi

Konczi
offline

2013-01-06 15:52
zewa napisał(a):

Domowe wyroby są najlepsze :)


Zgadzam się... tylko trzeba wprawy w ich wyrobach .....
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Pulpeciki cherry Schab z wędzonym kurczakiem Schab marynowany suszony
Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem Zrazy ze schabu tradycyjne
Łopatka w sosie chrzanowym Pierogi z kapustą, grzybami i golonką Schab duszony w sosie
Rolowany boczek z grzybami leśnymi Szaszłyki z mielonego z boczkiem Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane