Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Domowy kebab w tortilli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

z podanego przepisu wychodzą 4 porcje

Domowy kebab w tortilli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowy kebab w tortilli

 

  • 0,5 piersi z kurczaka
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1-2 pomidory
  • por
  • 4 tortille
  • olej
  • przyprawy
  • sosy

Sposób przygotowania:

Domowy kebab w tortilli
Na początku przygotowujemy sosy. Do 2 miseczek wkładamy po 3 łyzki jogurtu greckiego, ponadto do jednej dodajemy 2 łyzki ketchupu, pieprz oraz słodką i ostrą paprykę, a do drugiego 3 rozgniecione zabki czosnku, sól oraz pieprz - oba sosy mieszamy i odstawiamy na 1-2h aby przeszły smakiem.

następnie przygotowujemy domową tortillę, podawałam już kiedyś przepis, dlatego można z niego skorzystać: https://gotujmy.pl/moja-domowa-tortilla,przepisy,142865.html

Na 4 talerzach układamy po 1 tortilli, kapustę pekińską drobno szatkujemy i równomiernie ją układamy na naszym otrębowym naleśniku, pomidora obieramy, kroimy w kostkę i układamy na pekince, podobnie robimy z porem, który wcześniej kroimy w talarki.

Mieso kroimy w drobną kostkę, smazymy go na oleju z dodatkiem 2 łyżeczek przyprawy do gyrosa - układamy go na mięsie. polewamy sosami

Zwijamy tortille w taki sposób jak na zdjęciu, podkładając folię aluminiową, dzięki której tortilla sie nie rozpadnie.
Domowy kebab w tortilli
Na początku przygotowujemy sosy. . . . .
Domowy kebab w tortilli
Na 4 talerzach układamy po 1 tortilli, .
Domowy kebab w tortilli
apustę pekińską drobno szatkujemy i ró
Domowy kebab w tortilli
Mieso kroimy w drobną kostkę, smazymy