aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Domowy keczup

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tylko robiąc ketchup samodzielnie mamy pewność co kryje w środku. Nie zawiera nadmiaru cukru, a smakiem możemy manewrować sami :)

Domowy keczup Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowy keczup

 

 

Sposób przygotowania:

Domowy keczup
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pomidory i ocet balsamiczny. Następnie dodać goździki, liść laurowy i mieszankę ziół. Całość dusić przez ok. 20-30 min, do czasu aż sos zrobi się gęsty. Doprawić solą i pieprzem i zmiksować blenderem (gdy używamy przecieru nie jest to konieczne). Keczup możemy oczywiście poddać pasteryzacji :)
Domowy keczup