Strona główna Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy

Mona31

Szef Kuchni
Przepisy: 60
Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Prosty i smaczny kisiel domowej roboty. Jeśli ktoś woli gęsty kisiel do jedzenia łyżeczką, proszę dodać 4 łyżki z górką mąki.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy - SKŁADNIKI:

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy - PRZYGOTOWANIE:

Zagotować litr wody. Dodać do niej starte na tarce obrane jabłka i wycisnąć sok z połowy cytryny. Posłodzić cukrem (lub miodem), dokładnie wymieszać, zagotować. W kubku w połowie szklanki zimnej wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać i delikatnie wlać do garnka, ciągle mieszając gotować chwilkę. Gotowe :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Kruchy jabłecznik Kanapki z pastą twarogowo-ziołową i rzodkiewkami Wilgotne ciasto pomarańczowe
Schab z ananasem Barszcz biały ze smażonym boczkiem i cebulką Makaronowa zapiekanka z papryką i grzybami
Tort czekoladowy z wiśniami Babka z majonezem Makowiec na kruchym cieście
Lekki torcik kawowo-serowy Tort urodzinowy Spaghetti z kulkami mięsnymi i sosem pomidorowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane