Strona główna Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy

Mona31 - Przepis na: Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy offline

Szef Kuchni
Przepisy: 60
Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Prosty i smaczny kisiel domowej roboty. Jeśli ktoś woli gęsty kisiel do jedzenia łyżeczką, proszę dodać 4 łyżki z górką mąki.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy - SKŁADNIKI:

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy - PRZYGOTOWANIE:

Zagotować litr wody. Dodać do niej starte na tarce obrane jabłka i wycisnąć sok z połowy cytryny. Posłodzić cukrem (lub miodem), dokładnie wymieszać, zagotować. W kubku w połowie szklanki zimnej wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać i delikatnie wlać do garnka, ciągle mieszając gotować chwilkę. Gotowe :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Sok z aronii by Noruas Ciasto z kremem chałwowym Ciasto bananowe
Gofry z cukrem pudrem Domowy deserek z dodatkiem owoców Mięsna pizza w ostrym sosie pomidorowym
Zupa jarzynowa koniec wakacji Kompot jabłkowy Łosoś w sosie pomidrorowym
Dżem jabłkowy - naturalny, bez żadnych ulepszaczy Udka z grilla marynowane w pomidorach Paprykarz z tuńczyka

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane