Strona główna Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy

Mona31 - Przepis na: Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy offline

Szef Kuchni
Przepisy: 60
Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Prosty i smaczny kisiel domowej roboty. Jeśli ktoś woli gęsty kisiel do jedzenia łyżeczką, proszę dodać 4 łyżki z górką mąki.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy - SKŁADNIKI:

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy - PRZYGOTOWANIE:

Zagotować litr wody. Dodać do niej starte na tarce obrane jabłka i wycisnąć sok z połowy cytryny. Posłodzić cukrem (lub miodem), dokładnie wymieszać, zagotować. W kubku w połowie szklanki zimnej wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać i delikatnie wlać do garnka, ciągle mieszając gotować chwilkę. Gotowe :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Majonezowe drożdżówki z cynamonem Karkówka pachnąca lasem i ogrodem Kakaowe ciasto z dynią i gruszkami
Domowe lody kawowe Deser z ananasem i poziomkami Przecier z dyni
Deser z kaszą i musem truskawkowym Łopatka pieczona z fasolką Tarte tatin, czyli odwrócona tarta z jabłkami
Ciasto czekoladowe Ciasto ze śliwkami i pianką budyniową Deser z płatkami kukurydzianymi

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane