Strona główna Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy

Mona31 - Przepis na: Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy offline

Szef Kuchni
Przepisy: 60
Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Prosty i smaczny kisiel domowej roboty. Jeśli ktoś woli gęsty kisiel do jedzenia łyżeczką, proszę dodać 4 łyżki z górką mąki.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy - SKŁADNIKI:

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy - PRZYGOTOWANIE:

Zagotować litr wody. Dodać do niej starte na tarce obrane jabłka i wycisnąć sok z połowy cytryny. Posłodzić cukrem (lub miodem), dokładnie wymieszać, zagotować. W kubku w połowie szklanki zimnej wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać i delikatnie wlać do garnka, ciągle mieszając gotować chwilkę. Gotowe :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Omlet na słodko polany sorbetem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie
Warstwowa sałatka z brokułem Pasztet jaglano-dyniowy Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej
Chleb mleczny żytni na zakwasie Mini pizzerinki Gofry z ricottą
Chleb mleczny z ryżem na drożdżach Kompot z antonówki i pigwy Mini naleśniczki z ananasami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane