Strona główna Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy

Mona31 - Przepis na: Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy offline

Szef Kuchni
Przepisy: 60
Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Prosty i smaczny kisiel domowej roboty. Jeśli ktoś woli gęsty kisiel do jedzenia łyżeczką, proszę dodać 4 łyżki z górką mąki.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 4

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy - SKŁADNIKI:

Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy - PRZYGOTOWANIE:

Zagotować litr wody. Dodać do niej starte na tarce obrane jabłka i wycisnąć sok z połowy cytryny. Posłodzić cukrem (lub miodem), dokładnie wymieszać, zagotować. W kubku w połowie szklanki zimnej wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać i delikatnie wlać do garnka, ciągle mieszając gotować chwilkę. Gotowe :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy kisiel jabłkowo-cytrynowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Panini z łososiem Sałatka ogórkowo paprykowa Babeczki z morelą i kiwi na śmietanowym kremie
Łosoś w pomidorach Kokosowe naleśniki z frużeliną malinową Pstrąg z grilla
Ciasto bananowe Kruche ciasteczka z jagodami Kurczak z fasolką szparagową
Sałatka z pekińskiej i ryżu Jajecznica z pomidorami Sałatka z fasolki szparagowej - w słoiki

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane