Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Domowy kisiel wiśniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Domowy kisiel z wiśni jest najlepszy! Lekko kwaśny, lekko słodki, proponuję podać z biszkoptem lub herbatnikami :)

Domowy kisiel wiśniowy

Składniki:

Domowy kisiel wiśniowy

 

 

Sposób przygotowania:

Domowy kisiel wiśniowy
Wiśnie przebrać, umyć i wydrylować. Wrzucić do garnka i dodać cukier i cukier waniliowy. Wlać 1 szklankę wody i zagotować. Następnie w drugiej szklance wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną, wlać do gotujących się wiśni i zamieszać. Zagotować i zdjąć z ognia. Kisiel nałożyć do miseczek lub pucharków i podawać na ciepło lub zimno, z biszkoptem lub herbatnikiem