Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Domowy krem z wina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rzadko spotykany krem to rewelacyjne rozwiązanie dla smakoszy i osób, które lubią zaskakiwać. Łatwy w przygotowaniu, nie ma wielu składników

Domowy krem z wina

Składniki:

Domowy krem z wina

 

  • 250 ml białego wytrawnego wina
  • 150 g cukru pudru
  • 5 żółtek
  • 100 g migdałów
  • 150 ml śmietanki kremówki

Sposób przygotowania:

Domowy krem z wina
Migdały sparzyć, obrać ze skórki i zetrzeć. Wino podgrzać do 80 stopni. Żółtka utrzeć w 100 g cukru i powoli wlać do niego gorące wino szybko mieszając trzepaczką. Ubijać na parze aż masa zastygnie. Następnie studzimy krem i ciągle mieszając dodajemy migdały. w tym czasie ubijamy śmietankę z resztką cukru. Dodajemy do reszty składników i delikatnie mieszamy. Wykorzystujemy do wafli i przekładania tortów.