Strona główna Domowy pasztet wieprzowo- drobiowy

Domowy pasztet wieprzowo- drobiowy

Katarzyna J. - Przepis na: Domowy pasztet wieprzowo- drobiowy offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 658
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Domowy pasztet wieprzowo- drobiowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo smaczny domowy pasztet wieprzowo- drobiowy.


trudność: łatwe
czas:

Domowy pasztet wieprzowo- drobiowy - SKŁADNIKI:

  • 70 dkg karkówki bez kości
  • 70 dkg łopatki bez kości
  • 1 duża noga z kurczaka
  • 35 dkg wątróbki z kurczaka
  • 2 cebule
  • 1 duża marchewka
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • bułka tarta
  • papryka słodka mielona

Domowy pasztet wieprzowo- drobiowy - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę, łopatkę, nogę z kurczaka oraz marchewkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Wątróbkę gotujemy około 15 minut. Wyjmujemy z wywaru i studzimy. Cebulę szklimy na odrobninie oliwy. Ugotowane mięso, wątróbkę, marchew i cebulę mielimy na maszynce do mielenia mięsa. Następnie wbijamy jajka, dodajemy przyprawy. Starannie ręką wyrabiamy masę, aby wszystkie składniki się połączyły. Przygotowaną masę wykładamy na wąską foremkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką. Wyrównujemy, wierzch oprószamy bułką oraz mieloną papryką. Pieczemy godzinę w temp. 180 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy pasztet wieprzowo- drobiowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Roladki schabowe nadziewane
Pieczeń w chlebie schowana Szynka peklowana z szynkowara Duszona karkówka
Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane