Strona główna Domowy pasztet wieprzowo- drobiowy

Domowy pasztet wieprzowo- drobiowy

Katarzyna J. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 663
zdjęcia: 1 z 5
Domowy pasztet wieprzowo- drobiowy
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo smaczny domowy pasztet wieprzowo- drobiowy.


trudność: łatwe
czas:

Domowy pasztet wieprzowo- drobiowy - SKŁADNIKI:

  • 70 dkg karkówki bez kości
  • 70 dkg łopatki bez kości
  • 1 duża noga z kurczaka
  • 35 dkg wątróbki z kurczaka
  • 2 cebule
  • 1 duża marchewka
  • 4 jajka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • bułka tarta
  • papryka słodka mielona

Domowy pasztet wieprzowo- drobiowy - PRZYGOTOWANIE:

Karkówkę, łopatkę, nogę z kurczaka oraz marchewkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Wątróbkę gotujemy około 15 minut. Wyjmujemy z wywaru i studzimy. Cebulę szklimy na odrobninie oliwy. Ugotowane mięso, wątróbkę, marchew i cebulę mielimy na maszynce do mielenia mięsa. Następnie wbijamy jajka, dodajemy przyprawy. Starannie ręką wyrabiamy masę, aby wszystkie składniki się połączyły. Przygotowaną masę wykładamy na wąską foremkę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką. Wyrównujemy, wierzch oprószamy bułką oraz mieloną papryką. Pieczemy godzinę w temp. 180 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Domowy pasztet wieprzowo- drobiowy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Świąteczna rolada z boczku Łopatka duszona Eli z wędzoną papryką Mielona pieczeń wieprzowa z pieczoną dynią
Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą Naleśniki z mięsem i warzywami Ananasowe żeberka na pikantnie
Szaszłyki wieprzowe  Schab nadziewany morelą "Kiszone" mielone
Pieczona szynka z rozmarynem Paczuszki z szynką i suszonymi pomidorami Słoikowa łopatka boczkowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane