Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Książka Kucharska: Domowe przetwory z warzyw

Domowy przecier pomidorowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Przecier pomidorowy to nie tylko dodatek do zupy pomidorowej, ale świetna baza do sosów. Wystarczy tylko odpowiednio przyprawić.

Domowy przecier pomidorowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowy przecier pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Domowy przecier pomidorowy
Pomidory umyć i pokroić na mniejsze części. Wsypać do garnka i zacząć smażyć. Mieszać co jakiś czas. Kiedy pomidory się rozpadną i puszczą dużo soku gorące przetrzeć przez sito. Można zmiksować je blenderem, wtedy szybciej przejdą przez sito. Wlać do garnka przecier, przyprawić i gotować, aż zgęstnieje. Wrzący wlewać do słoików. Smacznego!
Domowy przecier pomidorowy
Pomidory pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do garnka.
Domowy przecier pomidorowy
Przetarte pomidory wlać do garnka i przyprawić.