IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Domowy salceson

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny dodatek do świeżego chleba

Domowy salceson

Składniki:

Domowy salceson

Sposób przygotowania:

Domowy salceson
Z golonek opalamy ewentualną szczecinę, dokładnie je płuczemy. W garnku zagotowujemy wodę z warzywami (oprócz czosnku), liściem, zielem i solą. Wkładamy mięso i gotujemy na małym ogniu do czasu, aż mięso będzie odchodziło od kości (około 2,5 godziny). Mięso wyjmujemy, zostawiamy do przestygnięcia, wywar przecedzamy. Odlewamy 600 ml wywaru, dodajemy do niego pokrojony w plasterki czosnek i kostkę rosołową oraz pieprz. Doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z ognia, wlewamy ocet, wsypujemy żelatynę, dokładnie mieszamy. Z golonek usuwamy skórę, kości i tłuszcz. Mięso dzielimy na mniejsze kawałki i wraz z całymi marchewkami układamy w pojemniku. Zalewamy wywarem z żelatyną. Odstawiamy do ostygnięcia, następnie wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny. Smacznego

Zobacz film: Zrazy wołowe