Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Domowy schab

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszny schabik własnej roboty

Domowy schab Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Domowy schab

 

Sposób przygotowania:

Domowy schab
Wodę 2, 5 l wlać do garnka, resztę wody wymieszać z przyprawami, zagotować. Następnie ugotowany wywar wlać do pozostałej zimnej wody, wymieszać. Do wody włożyć mięso, tak by mięso było całkowicie zanurzone w zalewie, odstawiamy w chłodne miejsce na 14 dni , co jakiś czas obracając mięso na drugą stronę. Po tym czasie wyjąć mięso z zalewy, osączyć Schab włożyć do siatki masarskiej, przygotować do wędzenia. Mięso uwędzić. Do garnka wlać wodę, włożyć mięso i parzyć przez 40 minut. w 85 stop. Woda nie może się zagotować. Wyjąć schab z wody, ostudzić.
Domowy schab
Mięso zostało zapeklowane, odstawione na 14 dni w chłodne miejsce
Domowy schab
Schab został uwędzony i sparzony w wodzie w temp 80 stop

Tagi:

schab mięso