nasturella

nasturella

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 236]

Dorada pieczona w piekarniku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prawie bezobsługowa, a bardzo pyszna ryba

Dorada pieczona w piekarniku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Dorada pieczona w piekarniku

 

Sposób przygotowania:

Dorada pieczona w piekarniku
Ryby myjemy i wykładamy na ręcznik papierowy, aby się osuszył. Nacinamy skórkę w trzech miejscach. Skrapiamy sokiem z cytryny w środku i na zewnątrz. Solimy i pieprzymy - dosyć sporo. W osobnej miseczce rozgniatamy masło, przeciskamy ząbek czosnku przez praskę, pokrojony koperek, szczyptę soli i mieszamy. Po pół łyżeczki masełka wkładamy do środka ryby. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy w funkcji grilla przez 15 minut. Po wyciągnięciu nakładamy masełko na wierzch ryby. Gotowe. Smacznego
Dorada pieczona w piekarniku
Dorady myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym
Dorada pieczona w piekarniku
Nacinamy w trzech miejscach i doprawiamy