KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Dorsz grillowany na kolorowej sałatce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dorsz z nutką włoskiej kuchni.

Dorsz grillowany na kolorowej sałatce

Składniki:

Dorsz grillowany na kolorowej sałatce

 

  • składniki na jedną porcję:

 

  • ładny świeży surowy filet z dorsza,
  • garść rukoli,
  • kilka małych pomidorków,
  • 2 małe rzodkiewki,
  • cebulka szalotka,
  • sok z cytryny,
  • 1/4 limonki,
  • kilka łyżek jogurtu, ząbek czosnku, kilka gałązek koperku,
  • sól, pieprz do smaku,
  • łyżka wiórków parmezanu,
  • dobra oliwa,

 

Sposób przygotowania:

Dorsz grillowany na kolorowej sałatce
Filet z dorsza solimy, pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny i grillujemy w piekarniku. Na talerz kolejno układamy, rukolę, pokrojone pomidory, rzodkiewkę, cebulę, na kolorowa mieszankę układamy łyżkę jogurtu z posiekanym czosnkiem i koperkiem. Dorsza dodajemy na całą sałatkę, wszystko skrapiamy dobrą oliwą, posypujemy solą, pieprzem do smaku, na koniec dekoracja z parmezanu i SMACZNEGO.

Tagi:

dorsz