paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Dorsz na parze i puree z batatów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny dorsz gotowany na parze podany z puree z batatów. Lekkie i bardzo łatwe do przygotowania danie.

Dorsz na parze i puree z batatów Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dorsz na parze i puree z batatów

 

Sposób przygotowania:

Dorsz na parze i puree z batatów
Rybę opłukać i osuszyć, pokroić na porcje. Dorsza do smaku oprószyć solą i pieprzem a następnie ugotować na parze.

Bataty obrać pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzone bataty zmiksować blenderem na puree dodając masło oraz mleko.

Rybę podawać z batatami oraz dowolną surówką lub sałatką. 
Dorsz na parze i puree z batatów
Rybę opłukać i osuszyć, pokroić na porcje. Dorsza do smaku oprószyć solą i pieprzem
Dorsz na parze i puree z batatów
Bataty obrać pokroić na mniejsze kawałki i ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Dorsz na parze i puree z batatów
Bataty zmiksować blenderem na puree dodając masło oraz mleko.

Tagi:

ryba obiad danie