oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Dorsz pieczony z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podać rybę posypaną posiekaną zieleniną z sosem chrzanowym lub pomidorowym, jako dodatki ziemniaki i sezonowa ostro przyprawiona surówka.

Dorsz pieczony z boczkiem

Składniki:

Dorsz pieczony z boczkiem

 

  • 80 dag filetów z dorsza
  • 10 dag boczku wędzonego
  • cebula
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Dorsz pieczony z boczkiem
Zamrożone filety z dorsza pokrajać na foremne porcje. Każdą porcję osolić, oprószyć pieprzem, obtoczyć w drobno posiekanej cebuli. Każdą porcję ryby zawinąć w cienki plaster boczku, spiąć wykładacz-ką i ułożyć na posmarowanym masłem półmisku lub w prodiżu; piec przez ok 25 min.

Tagi:

dorsz