Strona główna Dorsz pieczony z jabłkami

Dorsz pieczony z jabłkami

Dorsz « poprzedni | następny »
oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 321
Dorsz pieczony z jabłkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dorsz pieczony z jabłkami jest idealny !


trudność: średnie
czas:

Dorsz pieczony z jabłkami - SKŁADNIKI:

  • 1 kg dorsz
  • 2 szkl mleko
  • 25 dag kwaśna jabłko
  • 5 łyżeczek olej sojowy
  • 1 łyżka posiekana zielona pietruszka
  • sól do smaku

Dorsz pieczony z jabłkami - PRZYGOTOWANIE:

Oczyszczonego dorsza opłukać, wyjąć kręgosłup i ości, moczyć w mleku około 30 minut. Osączyć z mleka, posolić do środka ryby włożyć obrane i pokrojone jabłko. Rybę skropić olejem, zawinąć w folię i piec w piekarniku około 20-25 min. W czasie pieczenia folię skrapiać wodą. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz pieczony z jabłkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Rybne placuszki Pomarańczowy dorsz Dorsz w jarzynach
Zapiekanka rybna z ziemniakami Dorsz po grecku Pieczony filet z dorsza z ryżem i warzywami
Smażony dorsz z cytryną Smażony dorsz w panierce Ryba po grecku z warzywami
Smażony dorsz panierowany Ryba po grecku według Dońki Ryba w papryce słodko-kwaśnej ze śmietaną i cebulą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane