oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Dorsz pieczony z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dorsz pieczony z jabłkami jest idealny !

Dorsz pieczony z jabłkami

Składniki:

Dorsz pieczony z jabłkami

  • 1 kg dorsz
  • 2 szkl mleko
  • 25 dag kwaśna jabłko
  • 5 łyżeczek olej sojowy
  • 1 łyżka posiekana zielona pietruszka
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Dorsz pieczony z jabłkami

Oczyszczonego dorsza opłukać, wyjąć kręgosłup i ości, moczyć w mleku około 30 minut. Osączyć z mleka, posolić do środka ryby włożyć obrane i pokrojone jabłko. Rybę skropić olejem, zawinąć w folię i piec w piekarniku około 20-25 min. W czasie pieczenia folię skrapiać wodą. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką.

Redakcja poleca: