ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Dorsz pieczony z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny sposób na rybkę. pieczemy ją z warzywami i przyprawami, jest soczysta i aromatyczna. żeby zachęcić dzieci można podać z frytkami

Dorsz pieczony z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz pieczony z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz pieczony z warzywami
Rybę myjemy, osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy w paseczki. Układamy warzywa w folii (aluminiowej lub od rękawa do pieczenia). Wykładamy rybę, oprószamy ostrą i słodką mieloną papryką. Na wierzch kładziemy kawałki pomidorów. Zawiązujemy pakieciki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut (jeśli kawałki są większe to dłużej). Rybę podajemy z warzywami i frytkami
Dorsz pieczony z warzywami
Rybę myjemy, osuszamy. Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem z obu stron.
Dorsz pieczony z warzywami
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, paprykę oczyszczamy, myjemy i kroimy w paseczki
Dorsz pieczony z warzywami
Wykładamy rybę, oprószamy ostrą i słodką mieloną papryką.
Dorsz pieczony z warzywami
Na wierzch kładziemy kawałki pomidorów. Zawiązujemy pakieciki.

Tagi:

dorsz