pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Dorsz po grecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

dobrze nam znana ryba po grecku

Dorsz po grecku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dorsz po grecku

 

  • 50 dag filet z dorsza,
  • 2 łyżki olej,
  • 5 marchewki,
  • 1/2 seler,
  • 2 pietruszka,
  • 2 cebula średnia,
  • 3 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • Sól,
  • cukier,
  • ocet balsamiczny,
  • papryka słodka mielona,
  • mąka pszenna

 

Sposób przygotowania:

Dorsz po grecku
Filety z dorsza kroimy w niewielkie kawałki posypujemy solą, mąką i smażymy. Warzywa kroimy w paski, cebulę w kostkę i wrzucamy na rozgrzane 2 łyżki oleju. Chwilkę smażymy, dodajemy 3 łyżki wody, solimy i dusimy do miękkości. Pod koniec dolewamy koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy do smaku cukrem, papryką i octem balsamicznym. Wrzucamy kawałki ryby i delikatnie mieszamy. Serwujemy ciepłe.
Dorsz po grecku
Dorsz po grecku

Tagi:

dorsz