ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Dorsz przyprawiony ziołami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna świeża rybka. Pomysł na łatwy, dobry obiadek

Dorsz przyprawiony ziołami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz przyprawiony ziołami

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz przyprawiony ziołami
Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Przyprawiamy wg uznania solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy na 3-4 godz do lodówki. Jajka wybijamy na głęboki talerz i roztrzepujemy je z dodatkiem maggi i ziół.Każdy kawałek ryby moczymy w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce. Na patelni rozgrzewamy olej i układamy kawałki ryby. Smażymy z obu stron na ładny rumiany kolor. Rybę zdejmujemy z patelni i osuszamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Polecam do rybki frytki!
Dorsz przyprawiony ziołami
Rybę dokładnie myjemy i osuszamy. Przyprawiamy wg uznania solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy na 3-4 godz do lodówki.
Dorsz przyprawiony ziołami
Jajka wybijamy na głęboki talerz i roztrzepujemy je z dodatkiem maggi i ziół.
Dorsz przyprawiony ziołami
Każdy kawałek ryby moczymy w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce.
Dorsz przyprawiony ziołami
Na patelni rozgrzewamy olej i układamy kawałki ryby. Smażymy z obu stron na ładny rumiany kolor.