justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Domowy dorsz smażony

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

rybka jest smaczna, chrupiąca i idealnie pasuje na piątkowy obiad, smacznego........................

Domowy dorsz smażony Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowy dorsz smażony

 

Sposób przygotowania:

Domowy dorsz smażony
Jeżeli mamy płaty mrożone trzeba je posolić i odstawić do całkowitego rozmrożenia się. Przekładamy je na sitko, aby osączyły się z wody. Jajko rozbijamy z solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Filety panierujemy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Kawałki ryby smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony. Gotowe płaty rybne najlepiej smakują nam z warzywami i surówką z kiszonej kapusty z jabłkiem.
Domowy dorsz smażony
Etap 1 rybę smażymy na złoto z każdej strony