Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Dorsz smażony Ilonar2301

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Coś prostego do przygotowania na piątkowy obiad...

Dorsz smażony Ilonar2301

Składniki:

Dorsz smażony Ilonar2301

 

Sposób przygotowania:

Dorsz smażony Ilonar2301
Filety z dorsza dzielimy na porcje. Każdą z porcji nacieramy oliwą, skrapiamy sokiem z cytryny, następnie oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej. Filety dorsza panierujemy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Następnie przekładamy je na rozgrzany na patelni olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane filety świetnie smakują z surówką z kwaszonej kapusty.

Tagi:

tarta dorsz