olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Dorsz smażony na oleju

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dorsz smażony na rozgrzanym na patelni oleju to szybki sposób na smaczny, a przede wszystkim zdrowy obiad.

Dorsz smażony na oleju Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dorsz smażony na oleju

 

  • 1 kg dorsz
  • 1 łyżeczka Vegety
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • olej do smażenia
  • ½ szklanki mąki

Sposób przygotowania:

Dorsz smażony na oleju
Dorsza kroję na kawałki, a następnie posypuję każdy z kawałków ryby solą, pieprzem oraz Vegetą. Po upływie 30 minut obtaczam każdy z kawałków dorsza w mące. Dorsza smażę następnie na rozgrzanym na patelni oleju. Rybę smażę po kilka minut z każdej ze stron, do momentu kiedy dorsz się ładnie zrumieni.
Dorsz smażony na oleju
Dorsza kroję na kawałki, a następnie posypuję każdy z kawałków ryby solą, pieprzem oraz Vegetą.
Dorsz smażony na oleju
Po upływie 30 minut obtaczam każdy z kawałków dorsza w mące.
Dorsz smażony na oleju
Dorsza smażę następnie na rozgrzanym na patelni oleju.

Tagi:

dorsz