p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

dorsz w cieście naleśnikowym grillowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

dorsz w cieście naleśnikowym grillowany

dorsz w cieście naleśnikowym grillowany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

dorsz w cieście naleśnikowym grillowany

 

  • 2 szt dorsz filety,
  • 2 łyżeczki soser,
  • 5 łyżek olej,
  • 1 łyżka oliwa,
  • 1 szt. jajko,
  • 5 łyżek mąka,
  • 1/2 szt. papryka czerwona

 

Sposób przygotowania:

dorsz w cieście naleśnikowym grillowany
Z oliwy i sosera zrobić marynatę, posmarować nią filety z dorsza i wstawić na pół godziny do lodówki. Zrobić ciasto naleśnikowe z jajka, mąki i wody o gęstości kwaśnej śmietany. Wyjąć filety z lodówki, maczać w cieście i smażyć na oleju na złoto, potem na kilka minut wrzucić na patelnię grillową, aby odbiły się paski patelni grillowej. Na talerzu ułożyć rukolę, półplasterki cytryny, na środku położyć dorsza i posypać papryka pokrojoną w drobną kostkę.
dorsz w cieście naleśnikowym grillowany
Etap 1
dorsz w cieście naleśnikowym grillowany
Etap 2

Tagi:

jajko jajka dorsz