iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Dorsz w pieczarkach z porem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dorsz w pieczarkach z porem

Dorsz w pieczarkach z porem

Składniki:

Dorsz w pieczarkach z porem

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w pieczarkach z porem
Dorsza filety używamy świeże lub mrożone te drugie najpierw dobrze rozmrażamy i osuszamy solimy ,kropimy cytryną i posypujemy przyprawą do ryb . Pieczemy w piekarniku lub smażymy na patelni grillowej. Na patelni na maśle podsmażamy pokrojonego pora i pieczarki . Podlewamy winem . redukujemy wino. Dodajemy sól,pieprz do smaku .Ja doprawiłam jeszcze przyprawą uniwersalną do smaku . Gdy pieczarki podsmażą się podajemy je na ciepłej rybie. Podajemy z ryżem lub ziemniakami