Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Dorsz w pikantnym czerwonym sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pomidory sparzyć, obrać ze skórek, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, papryczki

Dorsz w pikantnym czerwonym sosie

Składniki:

Dorsz w pikantnym czerwonym sosie

 

  • 60 dag filetów z dorsza bez skóry
  • 2 średnie cebule
  • 5 dojrzałych pomidorów
  • 1 łyżka octu
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 czerwone papryczki chili
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Dorsz w pikantnym czerwonym sosie
Pomidory sparzyć, obrać ze skórek, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, papryczki chili oczyścić z nasion, oba warzywa drobno posiekać. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić na niej cebulę. Dodać pomidory, papryczkę chili i ocet. Całość doprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem ok 20 minut. Filety umyć i osuszyć. Dodać do rondla i dusić kolejne 15 minut. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Tagi:

beza bezy dorsz