eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Dorsz w włoskich orzechach

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Dorsz w włoskich orzechach smakuję jeszcze lepiej jak polejemy sokiem z cytryny. Ja podałam z młodymi ziemniaczkami.

Dorsz w włoskich orzechach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz w włoskich orzechach

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w włoskich orzechach
Filety oczyszczamy i usuwamy ości (jak ryba jest ze skórą, to usuwamy również skórę). Dzielimy porcję na pół i manierujemy w soli i pieprzu. Włoskie orzechy wkładamy do woreczka i rozgniatamy tłuczkiem lub wałkiem na drobne kawałeczki. Jajka wbijamy do głębokiego talerza. Roztrzepujemy. Rybę panierujemy najpierw w mące następnie w jaju a na koniec w włoskich orzechach. Orzechy dociskamy aby nie odpadły przy smażeniu. Dorsz smażymy z każdej strony na złoty kolor oraz na wolnym ogniu.
Dorsz w włoskich orzechach
W głębokim talerzu roztrzepałam jajka.
Dorsz w włoskich orzechach
Rybę panieruję w mące, którą wysypałam na talerz.
Dorsz w włoskich orzechach
Następnie panieruję w roztrzepanym jajku.
Dorsz w włoskich orzechach
Potem w orzechach a na koniec wkładam na patelnie i smażę.

Tagi:

jajko jajka dorsz