oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Dorsz w zalewie pomidorowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przed podaniem można je podgrzać w piekarniku, lub podawać zimne jak kto lubi ;)

Dorsz w zalewie pomidorowej

Składniki:

Dorsz w zalewie pomidorowej

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w zalewie pomidorowej
Filety pociąć na małe foremne porcje, osolić, oprószyć mąką i usmażyć na oleju. Cebulę drobno pokrajać, podsmażyć na oleju, podlać wodą (szklanka) i gotować ok. 10 ale najlepiej ok.15-20 min :) . Dodać przyprawy oraz koncentrat pomidorowy i gotową zalewą oblać ułożone w salaterce kawałki usmażonej ryby . Potrawę przygotować na 1-2 dni przed podaniem , życzę smacznego ;)

Tagi:

dorsz