kruchebabeczki

kruchebabeczki

Starszy Kucharz
[Przepisów: 11]

Dorsz z miętą, miodem i cytryną oraz kasza jaglana

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna rybka z miętą, miodem i cytryną. Do tego kasza jaglana z dynią, suszonym pomidorem, szpinakiem i kurkumą.

Dorsz z miętą, miodem i cytryną oraz kasza jaglana

Składniki:

Dorsz z miętą, miodem i cytryną oraz kasza jaglana

 

Sposób przygotowania:

Dorsz z miętą, miodem i cytryną oraz kasza jaglana

ETAP 1:

Kaszę jaglaną przelewamy gorącą wodą w celu pozbycia się goryczki, przekładamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody. Gotujemy do momentu, aż kasza wchłonie całą wodę.

Rybę oprószamy solą i pieprzem, przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem kokosowym, na wierzch dajemy suszoną miętę i miód. Zapiekamy w 180 stopniach około 25 minut.

Na patelni rozgrzewamy olej, dajemy pokrojoną w kostkę dynię i czosnek. Następnie wrzucamy pokrojone suszone pomidory i umyty osuszony szpinak. Solimy i podsmażamy. Dodajemy kaszę jaglaną, czarnuszkę i kurkumę, mieszamy dokładnie, żeby składniki się połączyły. Na talerz układamy kaszę, na kaszę upieczoną rybkę.

Smacznego