pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Dorsz z panierce kukurydzianej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Polecam szczególnie dorsza, który w smaku znacznie przewyższa mintaja czy morszczuka

Dorsz z panierce kukurydzianej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz z panierce kukurydzianej

 

Sposób przygotowania:

Dorsz z panierce kukurydzianej
Filety z dorsza solimy z dwóch stron. Przyprawiamy imbirem mielonym – pamiętajmy, że jest intensywny w smaku więc nie ma co przesadzać. Płatki kukurydziane tłuczemy w moździerzu na półproszek (mniej więcej połowa niech będzie sproszkowana). Jajko rozbijamy z sosem chili z limonką i kolendrą oraz również solą. Filety najpierw obtaczamy w mące. Następnie w jajku i płatkach kukurydzianych. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Smacznego.
Dorsz z panierce kukurydzianej
Płaty dorsza przyprawiamy solą i nacieramy imbirem mielonym
Dorsz z panierce kukurydzianej
Jajko rozbijamy z sosem smakowym chili oraz solą
Dorsz z panierce kukurydzianej
Filety z dorsza dokładnie panierujemy w mące pszennej
Dorsz z panierce kukurydzianej
Następnie maczamy w rozbitym jajku i płatkach kukurydzianach