iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Dorsz z pastą z oliwek i grzybków mun

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny zdrowy dorsz z pastą z oliwek i grzybków

Dorsz z pastą z oliwek i grzybków mun

Składniki:

Dorsz z pastą z oliwek i grzybków mun

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz z pastą z oliwek i grzybków mun
Dorsza solimy i smażymy na patelni grillowej . Grzybki mun zalewamy wrzątkiem nakrywamy po ok 10 min gotujemy z 5 min . Odcedzamy  w sitku i studzimy . Rozdrabniamy grzybki z oliwkami mozemy to zrobić rozdrabnaiczem lub blenderem dodajemy do pasty troszkę oliwy -mieszamy . . Solimy pastę i dodajemy pieprz do smaku .Wykładamy na usmażonego dorsza .Ozdabiamy cytryną i papryką mieloną słodką  .Dekorujemy jeszcze natką pietruszki .Podajemy na ciepło zaraz po przyrządzeniu.

Tagi:

dorsz