eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Dorsz z pieczarkami Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna zapiekana rybka.Umnie obowiązkowo na wigilię.

Dorsz z pieczarkami Eli

Składniki:

Dorsz z pieczarkami Eli

 

  • 60 dkg filetów (dorsz,karmazyn,morszczuk)
  • 20 dkg pieczarek
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1-2 żółtka
  • natka pietruszki
  • jajko,bułka tarta do panierowania
  • sól,pieprz,sok cytrynowy
  • ser żółty potarty

Sposób przygotowania:

Dorsz z pieczarkami Eli
Umyte,osuszone filety skropić sokiem cytrynowym,posolić,popieprzyć i odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.Opanierować i usmażyć.Pieczarki pokroić i usmażyć.Ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym,posypać pieczarkami,przyprawami i posiekaną natką pietruszki,zalać śmietaną wymieszaną z żółtkami,posypać serem i zapiec w piekarniku.Smacznego!