Strona główna Dorsz z piekarnika

Dorsz z piekarnika

Dorsz « poprzedni | następny »
gabyelle21l@tlen.pl - Przepis na: Dorsz z piekarnika offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 266
Dorsz z piekarnika
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pomysł na dorsza dla tych co szukają nowych smaków


trudność: łatwe
czas:

Dorsz z piekarnika - SKŁADNIKI:

  • Dorsz w całości 1 na osobę
  • 5 dużych ząbków czosnku
  • 3 duże cebule
  • czerwone wino
  • sól
  • pieprz
  • 1 cytryna
  • olej
  • 1 marchewka

Dorsz z piekarnika - PRZYGOTOWANIE:

Dorsza nacinamy wzdłuż i oczyszczamy, solimy od środka i na zewnątrz i doprawiamy pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Cebule kroimy w plastry i wykładamy spód naczynia żaroodpornego, na cebule układamy pokrojone ząbki czosnku, pokrojona w plastry cytrynę i na koniec pokrojona w plastry marchewkę. I na wierzch układamy dorsza i całość polewamy pół szklanką wina, wierzch przykrywamy pokrywką żaroodporną lub folia do pieczenia. Rybkę pieczemy ok 1 godz w 180 c. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz z piekarnika  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Dorsz po grecku Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem
Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi Dorsz z grilla z cytrusową nutką i rumem Dorsz smażony w panierce
Filety z dorsza w chrupiącej parmezanowej panierce Dorsz duszony w porach Maślano-cytrynowy dorsz z sałatą z ogórkami małoso

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane