Strona główna Dorsz z piekarnika

Dorsz z piekarnika

Dorsz « poprzedni | następny »
gabyelle21l@tlen.pl - Przepis na: Dorsz z piekarnika offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 266
Dorsz z piekarnika
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pomysł na dorsza dla tych co szukają nowych smaków


trudność: łatwe
czas:

Dorsz z piekarnika - SKŁADNIKI:

  • Dorsz w całości 1 na osobę
  • 5 dużych ząbków czosnku
  • 3 duże cebule
  • czerwone wino
  • sól
  • pieprz
  • 1 cytryna
  • olej
  • 1 marchewka

Dorsz z piekarnika - PRZYGOTOWANIE:

Dorsza nacinamy wzdłuż i oczyszczamy, solimy od środka i na zewnątrz i doprawiamy pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Cebule kroimy w plastry i wykładamy spód naczynia żaroodpornego, na cebule układamy pokrojone ząbki czosnku, pokrojona w plastry cytrynę i na koniec pokrojona w plastry marchewkę. I na wierzch układamy dorsza i całość polewamy pół szklanką wina, wierzch przykrywamy pokrywką żaroodporną lub folia do pieczenia. Rybkę pieczemy ok 1 godz w 180 c. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz z piekarnika  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Wędzony dorsz z sosie dyniowo-marchewkowym. Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią
Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym Ryba po chińsku Dorsz z owocami
Dorsz po grecku Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane