Strona główna Dorsz z piekarnika

Dorsz z piekarnika

Dorsz « poprzedni | następny »
gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 266
Dorsz z piekarnika
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pomysł na dorsza dla tych co szukają nowych smaków


trudność: łatwe
czas:

Dorsz z piekarnika - SKŁADNIKI:

  • Dorsz w całości 1 na osobę
  • 5 dużych ząbków czosnku
  • 3 duże cebule
  • czerwone wino
  • sól
  • pieprz
  • 1 cytryna
  • olej
  • 1 marchewka

Dorsz z piekarnika - PRZYGOTOWANIE:

Dorsza nacinamy wzdłuż i oczyszczamy, solimy od środka i na zewnątrz i doprawiamy pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Cebule kroimy w plastry i wykładamy spód naczynia żaroodpornego, na cebule układamy pokrojone ząbki czosnku, pokrojona w plastry cytrynę i na koniec pokrojona w plastry marchewkę. I na wierzch układamy dorsza i całość polewamy pół szklanką wina, wierzch przykrywamy pokrywką żaroodporną lub folia do pieczenia. Rybkę pieczemy ok 1 godz w 180 c. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz z piekarnika  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Dorsz w porach z dynią Filet z dorsza na dwie panierki Złota rybka w cieście francuskim
Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce Dorsz zapiekany pod orzechową kruszonką Roladki z dorsza z serowym nadzieniem
Dorsz smażony na oleju Dorsz w cieście Dorsz w płatkach kukurydzianych
Dorsz zapiekany pod jarmużem i mozzarellą Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane