Strona główna Dorsz z piekarnika

Dorsz z piekarnika

Dorsz « poprzedni | następny »
gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 266
Dorsz z piekarnika
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pomysł na dorsza dla tych co szukają nowych smaków


trudność: łatwe
czas:

Dorsz z piekarnika - SKŁADNIKI:

  • Dorsz w całości 1 na osobę
  • 5 dużych ząbków czosnku
  • 3 duże cebule
  • czerwone wino
  • sól
  • pieprz
  • 1 cytryna
  • olej
  • 1 marchewka

Dorsz z piekarnika - PRZYGOTOWANIE:

Dorsza nacinamy wzdłuż i oczyszczamy, solimy od środka i na zewnątrz i doprawiamy pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Cebule kroimy w plastry i wykładamy spód naczynia żaroodpornego, na cebule układamy pokrojone ząbki czosnku, pokrojona w plastry cytrynę i na koniec pokrojona w plastry marchewkę. I na wierzch układamy dorsza i całość polewamy pół szklanką wina, wierzch przykrywamy pokrywką żaroodporną lub folia do pieczenia. Rybkę pieczemy ok 1 godz w 180 c. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz z piekarnika  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Rybne placuszki Pomarańczowy dorsz Dorsz w jarzynach
Zapiekanka rybna z ziemniakami Dorsz po grecku Pieczony filet z dorsza z ryżem i warzywami
Smażony dorsz z cytryną Smażony dorsz w panierce Ryba po grecku z warzywami
Smażony dorsz panierowany Ryba po grecku według Dońki Ryba w papryce słodko-kwaśnej ze śmietaną i cebulą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane