Strona główna Dorsz z piekarnika

Dorsz z piekarnika

Dorsz « poprzedni | następny »
gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 266
Dorsz z piekarnika
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pomysł na dorsza dla tych co szukają nowych smaków


trudność: łatwe
czas:

Dorsz z piekarnika - SKŁADNIKI:

  • Dorsz w całości 1 na osobę
  • 5 dużych ząbków czosnku
  • 3 duże cebule
  • czerwone wino
  • sól
  • pieprz
  • 1 cytryna
  • olej
  • 1 marchewka

Dorsz z piekarnika - PRZYGOTOWANIE:

Dorsza nacinamy wzdłuż i oczyszczamy, solimy od środka i na zewnątrz i doprawiamy pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Cebule kroimy w plastry i wykładamy spód naczynia żaroodpornego, na cebule układamy pokrojone ząbki czosnku, pokrojona w plastry cytrynę i na koniec pokrojona w plastry marchewkę. I na wierzch układamy dorsza i całość polewamy pół szklanką wina, wierzch przykrywamy pokrywką żaroodporną lub folia do pieczenia. Rybkę pieczemy ok 1 godz w 180 c. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz z piekarnika  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Dorsz z sadzonym Dorsz z pomidorami i gruszką Cytrynowy dorsz przygotowany na parze
Kotleciki rybne pieczone lub smażone Zapiekanka makaronowa z rybą Dorsz w cieście piwnym
Rybne placuszki Pomarańczowy dorsz Dorsz w jarzynach
Zapiekanka rybna z ziemniakami Dorsz po grecku Pieczony filet z dorsza z ryżem i warzywami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane