MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Dorsz z porami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie z ryby zdrowe i smaczne.

Dorsz z porami

Składniki:

Dorsz z porami

 

  • 500 g dorsza - filety świeże lub mrożone
  • 3 duże pory,
  • 400 g obranych pomidorów lub puszka pomidorów
  • olej , sól, pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Dorsz z porami
Filet z dorsz mrożony nie rozmrażać do końca, ryba niech będzie delikatnie zamrożona. Dorsza podziel na kawałki,osusz delikatnie ręcznikiem papierowym.Na talerz wsyp mąkę i panieruj rybę. Gotowe filety smażyć w dużej ilości gorącym oleju ,przez 4 minuty.Wyłożyć na ręczniki papierowe, odczekać 10 minut i przełożyć na półmisek.W oddzielnej patelni, podsmażyć pory w niewielkiej ilości oleju , wcześniej pokrojone w cienkie plasterki.Dodać świeże pomidory pokrojone w kostkę lub gotowe. Przyprawić do smaku pieprzem i solą i nakryć pokrywką, gotować 10 minut.Gotową ciepłą pastą pomidorowo- porową przykryć rybę, Podawać ciepłe posypane natką pietruszki.

Tagi:

dorsz pory