Strona główna Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym

Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym

Dorsz « poprzedni | następny »
Ilonar2301 - Przepis na: Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 713
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Apetyczny, soczysty dorsz o smaku... pomidorowym.


trudność: łatwe
czas:

Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym - SKŁADNIKI:

  • 1 kg dorsz mrożony,
  • 2-3 łyżki sok z cytryny,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • 1-2 ząbki czosnek,
  • 1 sztuka cebula biała,
  • 3 łyżki keczup,
  • 3 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 2 łyżki koperek posiekany

Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym - PRZYGOTOWANIE:

Rybę po rozmrożeniu pokroić na porcje. Skropić je sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym( posmarowanym oliwą). Cebulę i czosnek drobniutko posiekać. Koncentrat pomidorowy wymieszać z keczupem i oliwą. Rybę posmarować( można polać) mieszanką pomidorową, następnie posypać cebulą, czosnkiem i koperkiem. Zapiekać przez 20- 25 minut w temp. 200 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Wędzony dorsz z sosie dyniowo-marchewkowym. Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią
Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym Ryba po chińsku Dorsz z owocami
Dorsz po grecku Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane