Strona główna Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym

Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym

Dorsz « poprzedni | następny »
Ilonar2301 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 713
zdjęcia: 1 z 4
Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Apetyczny, soczysty dorsz o smaku... pomidorowym.


trudność: łatwe
czas:

Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym - SKŁADNIKI:

  • 1 kg dorsz mrożony,
  • 2-3 łyżki sok z cytryny,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • 1-2 ząbki czosnek,
  • 1 sztuka cebula biała,
  • 3 łyżki keczup,
  • 3 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 2 łyżki koperek posiekany

Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym - PRZYGOTOWANIE:

Rybę po rozmrożeniu pokroić na porcje. Skropić je sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym( posmarowanym oliwą). Cebulę i czosnek drobniutko posiekać. Koncentrat pomidorowy wymieszać z keczupem i oliwą. Rybę posmarować( można polać) mieszanką pomidorową, następnie posypać cebulą, czosnkiem i koperkiem. Zapiekać przez 20- 25 minut w temp. 200 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami Wędzony dorsz z sosie dyniowo-marchewkowym
Pstrąg z folii z carpaccio z buraków Zapiekanka z dorszem i cukinią Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym
Ryba po chińsku Dorsz z owocami Dorsz po grecku
Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa Dorsz z pieprzem cytrynowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane