Strona główna Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym

Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym

Dorsz « poprzedni | następny »
Ilonar2301 - Przepis na: Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 708
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Apetyczny, soczysty dorsz o smaku... pomidorowym.


trudność: łatwe
czas:

Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym - SKŁADNIKI:

  • 1 kg dorsz mrożony,
  • 2-3 łyżki sok z cytryny,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • 1-2 ząbki czosnek,
  • 1 sztuka cebula biała,
  • 3 łyżki keczup,
  • 3 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 2 łyżki koperek posiekany

Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym - PRZYGOTOWANIE:

Rybę po rozmrożeniu pokroić na porcje. Skropić je sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym( posmarowanym oliwą). Cebulę i czosnek drobniutko posiekać. Koncentrat pomidorowy wymieszać z keczupem i oliwą. Rybę posmarować( można polać) mieszanką pomidorową, następnie posypać cebulą, czosnkiem i koperkiem. Zapiekać przez 20- 25 minut w temp. 200 stopni.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dorsz
Smażony dorsz w sosie cytrynowo-kaparowym Ryba po chińsku Dorsz z owocami
Dorsz po grecku Zapiekane filety dorady Dorsz w cieście z dodatkiem piwa
Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz pieczony z musztardą bawarską Dorsz z pomidorkami i serem
Dorsz pod mozzarellą z pomidorkami koktajlowymi Dorsz z grilla z cytrusową nutką i rumem Dorsz smażony w panierce

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane