dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Dorsz zapiekany w sosie serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Rewelacyjny dorsz zapieczony w sosie serowym, im więcej rodzajów sera tym lepiej. Pyszną rybkę podaję z frytkami i sezonową surówką.

Dorsz zapiekany w sosie serowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dorsz zapiekany w sosie serowym

 

Sposób przygotowania:

Dorsz zapiekany w sosie serowym
W misce połączyłam śmietanę z mąką, dodałam stary ser, sok z cytryny oraz sól i sporo świeżo zmielonego pieprzu.

Naczynie żaroodporne wysmarowałam masłem. Ułożyłam w nim kawałki polędwicy z dorsza.

Całość polałam wcześniej przygotowanym sosem serowym i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 190 °C na 30 minut.

Upieczoną rybę posypałam świeżą pietruszką i podałam z frytkami i surówką. 
Dorsz zapiekany w sosie serowym
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać.
Dorsz zapiekany w sosie serowym
Kawałki ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem
Dorsz zapiekany w sosie serowym
Rybę zalać wcześniej przygotowanym sosem serowym i zapiec.

Tagi:

ryba dorsz danie