IrenaM

IrenaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 195]

Dorsz zapiekany z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Dorsz zapiekany z pyszną słoną 'pierzynką' porową

Dorsz zapiekany z porem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dorsz zapiekany z porem

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz zapiekany z porem
Surowe płaty dorsza myję, posypuję solą i świeżo zmielonym pieprzem, odstawiam na bok. W tym czasie czyszczę i myję pory następnie kroję na plasterki. Na roztopione na patelni masło wrzucamy pokrojone pory i mocno solę. Smażę aż pory będą miękkie i się lekko zarumienią. Do rękawa do pieczenia wkładam rybę, na którą wykładam usmażone pory, rękaw zawiązuję z obu stron i wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30-40 minut. Podaję na gorąco zaraz po upieczeniu. Smacznego!
Dorsz zapiekany z porem
Surowe płaty dorsza myję, posypuję solą i świeżo zmielonym pieprzem, odstawiam na bok.
Dorsz zapiekany z porem
Smażę aż pory będą miękkie i się lekko zarumienią.
Dorsz zapiekany z porem
Do rękawa do pieczenia wkładam rybę, na którą wykładam usmażone pory

Tagi:

dorsz