kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Dorsz ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Polecam szczególnie ze świeżego szpinaku

Dorsz ze szpinakiem

Składniki:

Dorsz ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Dorsz ze szpinakiem
Rybę osuszamy ręcznikiem kuchennym a następnie skrapiamy sokiem z 1 cytryny.Trzemy skórkę z cytryny i posypujemy nia rybę.Doprawiamy sola i pieprzem.Odstawiamy na 30 minut do lodówki.Szpinak grubo siekamy.Na 2 łyżkach masła zeszklamy posiekana dymkę,wrzucamy szpinak i doprawiamy sola,pieprzem oraz przeciśniętym czosnkiem.Dusimy 4 minuty pod przykryciem. Teraz wlewamy śmietanę z bulionem oraz musztardę.Mieszamy dokładnie.Teraz na sama górę układamy filety z dorsza i polewamy je stopionym pozostałym masłem.Zapiekamy 16 minut w temperaturze 200*C. Rybka ma być złocista.Mnie najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką.Smacznego!

Tagi:

szpinak dorsz