Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Odmiana dla smażonej rybki.

Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem

 

  • 1 kg dorsz mrożony,
  • 2 łyżki posiekany koperek,
  • 3 łyżki sok z cytryny,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Sól,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 5 łyżek tarty chrzan,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 1 sztuka cebula,
  • do smaku przyprawa do ryb Prymat

Sposób przygotowania:

Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem
Rybę rozmrozić, podzielić na porcje, oprószyć solą pieprzem, przyprawą do ryb, następnie skropić sokiem z cytryny. Cebulę, czosnek i koperek drobniutko posiekać. Chrzan wymieszać z oliwą. Odrobiną oliwy posmarować naczynie żaroodporne, ułożyć w nim porcje ryby, posmarować je chrzanem, posypać cebulą, czosnkiem i posiekanym koperkiem. Rybę zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20- 25 minut.
Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem
Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem
Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem
Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem
Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem
Dorszcz zapiekany z tartym chrzanem