dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Dressing z chili i kolendrą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

do sałatek, warzyw gotowanych na parze

Dressing z chili i kolendrą

Składniki:

Dressing z chili i kolendrą

 

  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • pół świeżej papryczki chilli
  • łyżeczka błonnika jabłkowego
  • łyżka siekanej świeżej kolendry
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka oliwy

 

Sposób przygotowania:

Dressing z chili i kolendrą
Jogurt najlepiej by był dość gęsty wlewamy do miseczki, dodajemy do niego oliwę z pierwszego tłoczenia, szczypte soli oraz szczyptę pieprzu. Kolendrę siekamy i dodajemy do sosu. Papryczkę chilli siekamy i dodajemy do sosu. Dodajemy błonnik jabłkowy mieszamy i odstawiamy na ok 10 min aż przyprawy spęcznieją i uwolnią aromat.